Swiftjersey

Swiftjersey is a retailer that specialises in football shirts. Offering shirts from clubs and national teams from all over the world

Advertisement

Hjælper eller hæmmer Ronaldo Portugal

Cristiano Ronaldo satte endnu en personlig rekord, og Billige Portugal fodboldtrøjer vandt, så alt er godt. Eller er det?

Tirsdagens 2-1-sejr over Tjekkiet i Leipzig er et resultat, der er med til at skubbe spørgsmålet om, hvorvidt Ronaldo er en hjælp eller en hæmsko for Roberto Martinez’ hold, til side i et par dage. Men deres præstation her betyder, at det ikke slutter.

Portugal pustede og pustede i lange perioder, dominerede bolden, men kæmpede for at nedbryde et livligt tjekkisk hold, der havde den frækhed at score på deres eneste skud på mål, da Lukás Provod krøllede et fint forsøg ind i det 62. minut fra kanten af feltet. Et selvmål af Robin Hranác gav Portugal en udligning syv minutter senere, før Francisco Conceiços nærgående mål i det 92. minut gav Martinez den start, han ønskede.

Den spanske manager skal have ros for to af sine udskiftninger: Pedro Netos indlæg blev kun delvist blokeret af Hranác, så Conceição – i sin turneringsdebut – kunne slå til. Men det var alt for farligt for et hold med så meget individuelt talent. Og enhver diskussion om den bedste portugisiske opstilling kommer uundgåeligt tilbage til Ronaldo.

Hjælper eller hæmmer Ronaldo Portugal

Han gjorde det OK: færrest berøringer (32) og flest skud (5), hvilket er normalt i disse dage. Og hans tilbedende publikum slugte hvert øjeblik. Efter at den 39-årige var blevet udnævnt til startopstillingen for at blive den første person nogensinde til at spille ved seks europamesterskaber, løb han ud til begejstrede klapsalver til en opvarmning, hvor hvert eneste mål blev mødt med et højlydt “SIUUU”. Da han missede, var skuffelsen på tribunerne ægte. Ronaldo fodboldtrøjer børn high-fives til de unge maskotter i tunnelen fik modtagerne til at grine fra øre til øre. Han er stadig kaptajnen, talismanen. Han blev fanget på kameraet, da han gav en peptalk i pausen til de meget opmærksomme holdkammerater.

Ronaldo troede, at han havde spillet en matchvinderrolle, da hans hovedstød i det 87. minut ramte stolpen, og en anden indskifter, Diogo Jota, sendte returen i mål. Men en (meget hurtig) halvautomatisk offside-kendelse dømte ham en brøkdel foran sin nærmeste forsvarer. Da euforien over Conceiçãos sejr lagde sig, vendte tankerne tilbage til, om de kan slippe af sted med dette mod bedre modstandere senere i turneringen.

Den bemærkelsesværdige styrke i dybden, som Portugal besidder i denne turnering, burde give flere slutprodukter. Pepe blev den ældste spiller i EM-historien med sine 41 år og 113 dage. I den anden ende af banen gør Ronaldo også sit bedste for at bremse tidens uundgåelighed, en kamp, han så ud til at have tabt, da han blev droppet til knockout-faserne ved VM i 2022. Køb din Europa Cup Trøje!

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *